Receptes/recetas

Aquest és un espai per anar compartint receptes. Podeu anar posant les vostres, merci!

Este es un espacio para ir compartiendo recetas. Pueden ir poniendo las suyas, gracias!

Amanida de fonoll (amb remolatxa)
– Tallar en troços molt fins el fonoll (la part blanca i una miqueta de les branques verds) i la remolatxa (cruda). Si poseu només la remolatxa ó només el fonoll també esta molt bo!
– Posar a reposar una miqueta en suc de llimona
– Posar un poc d’oli d’oliva, sal i pebre.

amanida_fonoll_remolatxa

Receta con col china (Petzaï)

– Cortar en pedacitos la col y ponerla a asar en la paella con un poquito de aceite (3-4 minutos)
– en un recipiente mezclar una cucharilla de miel (o azúcar), vinagre y salsa soja (o sal o Tamari), con un poco de agua
– Añadirle esa salsa a la col china y dejar cocer a fuego lento unos minutos.

Y… ya está. Con un arroz blanco se casa bien.

Ensalada de zanahoria y cilantro (coriandre)

Cortar las zanahorias en 2 o tres rodajas (no es necesario pelarlas, pero como gusten) y ponerlas a cocer al vapor hasta que queden “al dente”. Escurrir un limón y hacer una salsa con una pizca de comino en polvo, ajo picado y cilantro picado. Mezclar la salsa con las zanahorias y ponerlas al refrigerador. Remover de cuando en cuando. Servir frío.

Anuncios
Esta entrada fue publicada en RECEPTES / Recetas. Guarda el enlace permanente.

6 respuestas a Receptes/recetas

  1. Sopa de pastanaga, simplement

    Temps: 30 minuts Dificultat:baixa
    {VV}= vegetarians i vegans
    Ingredients per a 4 persones:
    cp= cullerada de postres cs= cullerada sopera
    • 6 pastanagues mitjanes o 4 de grosses
    • 4 patates mitjanes
    • 1 ceba grossa
    • 1/4 cp de sal (2 pessics)
    • 1/2 cp de nou moscada
    • 4 cs de lli
    • 1,5 l d’aigua
    opcional : *no apte per a intol.lerants a la lactosa i vegans
    • 1 got de llet* o llet vegetal
    • formatge ratllat* o formatgets*
    Pas a pas:
    1-Posem a bullir en una olla 2 l d’aigua.
    2-Mentrestant pelem les patates, pastanagues i ceba, ho rentem, i ho tallen tot a trossos.
    3-Quan l’aigua comenci a bullir hi afegim 2 pessics de sal, les patates, les pastanagues i la ceba i una culleradeta de nou moscada. Ho deixem bullir a foc fort 25 minuts.
    4-Quan hagi passat el temps de cocció, amb una cullera mirem d’aixefar la pastanaga i la patata. Si s’aixafa fàcilment és que tot ja està cuit, sinó ho deixem bullir 5 minuts més.
    5-Retirem l’aigua fins que es vegin les hortalisses (important!) Si volem una textura de crema, treiem la meitat de l’aigua que ha quedat [La podem reservar com a caldo vegetal per a d’altres plats: pot aguantar 24 h en una ampolla de vidre o tàper a la nevera o el podem congelar en un recipient o en glaçons.]
    6- Amb el minipimer (batedora de mà) comencem a triturar-ho tot, poc a poc perquè no ens esquitxi l’aigua bullent. Tingueu un drap de cuina a mà! en tot cas.
    7. Si volem un sabor més suau, hi podem afegir 1 got de llet i 2 formatgets o un xic de formatge ratllat.
    8. Quan ja haguem servit els plats de sopa, hi posem per sobre 2 cullerades de llavors de lli a cada plat.
    Font : http://quecuinoavui.wordpress.com/2011/10/09/sopa-de-pastanaga/

  2. Monica dijo:

    Carxofes a la brasa
    Ingredients
    • 4 Carxofes
    • Oli
    • Sal
    • Pebre
    2 racions
    Elaboració
    Talleu els tronxos de les carxofes i, agafant-les per la base, esclafeu-les perquè s’obrin.
    Renteu-les i escorreu-les cap per avall i col•loqueu-les a les graelles amb les fulles cap per baix.
    Al cap d’una estona gireu-les posant les fulles cap amunt i amaniu-les per dins amb sal, oli i pebre negre.
    Deixeu-les coure uns 30 minuts més, fins que siguin ben cuites.
    30 min.
    per Jordi garcía miguel
    Font : http://www.receptes.cat/recepta4975/carxofes_a_la_brasa

  3. Anna dijo:

    LLOMBARDA A L’AUSTRÍACA

    Ingredients:
    1 ceba
    2 pomes
    1 col llombarda
    llimona
    sal
    pebre
    nou moscada

    En una cassola posem la ceba tallada a trossets i la daurem una mica. Seguidament hi afegim les pomes tallades a làmines.
    Tallem la col en juliana, la rentem bé i l’afegim a la cassola. Posem una mica de llimona per evitar que s’oxidi i així conservi el color.
    Posem sal, pebre i nou moscada; ho tapem i ho deixem coure uns 20 minuts a foc mig
    Optatiu, se li podem posar al damunt, un cop ho servim, unes ametlles torrades.

    Bon profit!!!

    • Faves ofegades amb calamars

      Ingredients per 4 persones:
      – 1 kg de faves desgranades
      – 4 calamars mitjans
      – 4 cebes tendres
      – ½ alls tendres
      – ½ manat de menta fresca
      – ½ fulla de llor
      – Julivert
      – 1 copet d’anís o de vi dolç
      – Sal, oli d’oliva

      Elaboració:
      – Netegeu els calamars i trossegeu-los
      – Peleu i trinxeu les cebes i els alls
      – En una cassola amb un raig d’oli, ofegueu lentamente la verdura
      – Afegiu-hi els calamos. Saleu-ho i deixeu-ho coure a poc a poc
      – Afegiu-hi les herbes aromàtiques i les faves. Reserveu unes fulles de menta per al final
      – Remeneu-ho tot plegat i afegiu-hi el licor. Saleu-ho una mica
      – Afegiu-hi una mica d’aigua, tapeu-ho, si pot ser amb un paper parafinat al damunt i la tapa
      – S’ha de coure uns 10-15 minuts segons la mida i tendresa de les faves
      – Serviu-ho amb la menta pel damunt.

  4. Cal Notari dijo:

    CREMA FRÍA DE REMOLACHA (boníssima:)

    Ingredientes:
    4 remolachas.
    3/4 L zumo de manzana.
    1 yogur
    4 cucharadas d crema de leche.
    gotas de limón.
    sal y pimienta.

    Elaboración: Pelar las remolachas y hervir. Batir las remolachas con el zumo d manzana y las gotitas d limon. Pasar por el chino y reservar. Batir el yogur, agregar la nata liquida y volver a batir. Mezclarlo todo junto y salpimentar al gusto.
    Bon profit

    Maria Dolors

  5. Què podeu fer amb els verdures de la vostra cistella aquesta setmana? Per exemple, tallar carxofa, patata, carbassó i ceba, i posar-ho al forn amb una mica d’oli d’oliva i…miam! Mireu el que això dona: https://www.facebook.com/Calnotari/photos/a.255821777905062.1073741828.255744297912810/526296834190887/?type=1&theater

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s